High Tea

Op iedere 1e zondag van de maand en op feestdagen organiseren wij onze bekende High Tea party.

De Engelse Koningin Victoria leefde van 1819 tot 1901 en tijdens haar regeerperiode vierde het 'thee drinken' hoogtijdagen. In dit 'Victoriaanse tijdperk' waren immers veel aardse genoegens zoals alcohol en roken taboe. Het drinken van thee kon volgens Victoria echter weinig kwaad. Integendeel want de van oorsprong Chinese thee werd zelfs allerlei geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven.

Steeds vaker werd daarom in de 'betere' Engelse kringen de lunch vervangen door een uitgebreide High Tea. Daarbij kwam het mooiste theeservies ('Bone China') en zilverwaar op tafel. De traditie werd zorgvuldig voortgezet en niet alleen in Engeland. Ook in Nederland verrezen overal theekoepels en prilen waar men in alle weelde genoot van deze rustgevende drank.

Ook Bos & Ven kent een lange High Tea-traditie die al stamt uit 1920. Inmiddels is het dan ook een begrip geworden en het komend seizoen kunt u elke maand weer genieten van een heerlijke High Tea. Op zondagmiddag klokke 13.30 uur ontvangen wij u steeds in onze nostalgische brasserie met een feestelijke welkomstcocktail. Vervolgens kunt u plaatsnemen aan uw speciaal gereserveerde en sfeervol gedekte tafel. De keuze in theesoorten is overigens bijzonder uitgebreid.

Een vorstelijk buffet biedt u onbeperkte keuze uit luxe hartige sandwiches, zoete scones en muffins, meringues, diverse cakesoorten, luxe broodjes en verschillende soorten kaas. U zult dan ook begrijpen waarom wij deze High Tea 'lunchvervangend' noemen!
De prijs bedraagt € 33,95 per persoon.

Voor gezelschappen vanaf 30 personen is het tevens mogelijk een High Tea-party op afspraak te reserveren.

UITERAARD ZIJN VELE SOORTEN GEURIGE ENGELSE THEE, KOFFIE, MELK,KARNEMELK EN JUS D'ORANGE BIJ ELK BUFFET INBEGREPEN.

GAARNE REKENING TE HOUDEN DAT HET HIGH TEA BUFFET NIET DINER VERVANGEND IS.